Hoe bijzonder, ik kreeg al de vraag…waar blijft jou blog eigenlijk, anders zit je altijd boven op het nieuws en nu is het stil. Dat klopt, maar eigenlijk ben ik in grote verwondering nog een aantal zaken aan het verwerken. En dan praat ik niet over de reactieve houding van onze regering en het feit, dat twee gerenommeerde instituten (RIVM en Medisch specialisten) zo in het openbaar van mening verschillen, dat er een extra meeting op zondag voor nodig is. Nee, het zit hem in veel eenvoudiger zaken. Bijvoorbeeld de Toiletrol rage. Dat men nu nog niet weet, hoe zo iets werkt. Daar was men in de middeleeuwen al achter, bij de introductie van de aardappel. Hiervoor geldt de volgende anekdote:

Columbus kwam met de knol naar Europa en wilde, dat men het als voedsel ging gebruiken. Dus werd het verbouwd met erbij een bordje, dat men het gratis mocht rooien. Resultaat was 0. Vervolgens een bordje, dat het streng verboden was om het te rooien. Resultaat was, dat alles weg gejat werd.

Zo werkt het ook met de wc rollen. Hoe harder je roept, dat er genoeg is, hoe meer men gaat hamsteren. Want immers de overheid en ondernemers kun je niet vertrouwen. En als je dan communiceert vertel dan in eenvoudige woorden, wat het probleem is. Niks “logistiek”, maar zeg, dat door het hamsteren de vrachtwagens er niet tegen kunnen rijden. Ze zijn allemaal al in gezet. Ook verwondering, als je een tijdje observeert, wie er hamsteren. Let op, je kunt er bepaalde groepen uithalen. Verder zeg ik er niets over, want anders wordt ik beschuldigd van stigmatisering. Trek je eigen conclusies maar. Overigens, je kunt ook je eigen hype veroorzaken, want de te korten gaan in een aangejaagde volgorde. Eerst wc papier, toen de houdbare melk, dan het panenkoekenmeel en gisteren in eens de conserven. Volgens mij werkt het zo…..ga met een paar man een bepaald product in grotere hoeveelheden halen en rijdt opzichtig rond. Je kunt er op wachten, dat er in no time een te kort is. Laten we afspreken, dat we vandaag allemaal paaseitjes gaan inslaan. Kijken wat er gebeurt.

Dan mijn tweede verwondering c.q. verbazing. Men heeft het continue over risico groepen, zonder goed te omschrijven, wat dat inhoud. Ja….ouderen….maar wie zijn het. Het gevolg is, dat heel veel opa en oma’s niet kunnen oppassen. In mijn ogen ongenuanceerd. Als ji als bijvoorbeeld begin 70iger 2 maal in de week 8 uur op twee peuters kunt passen en bezig houden, dan heb je een conditie als een paard. Heel wat meer, dan die 40iger,die brak uit een weekend komt. Dus omschrijf het eens goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.