In deze tijden van, zoals Rutte het noemt, “een intelligente lock down”, houd je tijd over en ga je wat fantaseren en kun je op ideeën komen, die wel leuk lijken. Door ze te vertellen, kun je toetsen of ze ook meerwaarde kunnen hebben.

Wel zo zat ik vandaag ook te filosoferen over de mogelijkheid om het leven zo normaal mogelijk zijn gang te laten gaan, zonder de veiligheid geweld aan te doe. Een tweede trigger was het vele gepraat en geschrijf, over het feit, dat je niet naar de kapper kunt. Opmerkelijk hierbij is, dat ik er meer mannen over hoor, dan vrouwen.

Het derde element is het feit, dat wij een betuttelend land zijn, waarbij je voor alles een vergunning moet hebben enz.

Toch heb ik ze maar eens samengevoegd. Hierbij ben ik wel uitgegaan van wat aannames, die nog getoetst moeten worden:

  • Als je corona hebt gehad ben je voorlopig immuun
  • Je kunt het dan ook niet meer verspreiden, behalve als je een andere patiënt aanraakt en vervolgens iemand anders zonder je handen te wassen.

Een aantal zaken kan nu niet meer omdat je elkaar fysiek moet aanraken zoals:

  • Kappers
  • Nagelstudio’s
  • Masseurs
  • Fysio

Stel, je bent genezen van Corona, omdat je hiervoor bet getest. Eis is dan, dat voor dit doel testen beschikbaar moeten zijn. Je gaat met een bewijs van de behandelend huisarts naar het gemeentehuis en krijgt dan een bewijs van “corona vrij”.

Dit is gelijk je vergunning om aan de slag te mogen. Je plakt het op het raam van je zaak (winkel) en jij mag bijvoorbeeld weer kappen. Eis is wel, na elke klant desinfecteren van de delen van je lichaam, die de klant aanraken.

Zo kun je wat eerder sommige processen weer op gang krijgen.

Er zullen een hoop misten en maren aan zitten, maar ga eens vrij vn geest op het basisidee in en kijk of het mogelijk is en wat er voorgeregeld moet worden.

 

Om het later uit te kunnen breiden voor veel veiliger met elkaar om gaan kun je ook iedereen, die genezen is getest een bepaalde armband geven.

Dit was zo maar een ideetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.