Met steeds groter wordende verbazing volg ik de laatste dagen de discussie omtrent het prof voetbal. Daar waar de meeste sportbonden, met pijn in hun hart, duidelijke beslissingen nemen, zelfs  in dure prof. competities als de NBA, voltrekt zich in het Europese voetbal, met uitstraling naar alle landelijke bonden een walgelijk proces. Het gaat om het feit, of je nu de competities af gaat maken. Natuurlijk heeft het stoppen op dit moment een aantal moeilijke gevolgen, maar de belangrijkste wordt min of meer onder het tapijt geveegd. En dat is geld. De UEFA is een schatrijke organisatie, die zich continue gedraagt als rupsje nooit genoeg. In dit geval zijn sponsor en TV rechten het belangrijkst.

Hoewel er vorige week in Nederland tekenen waren van een realistische insteek, is dit onder een min of meer chantage scenario van de UEFA gewijzigd. Natuurlijk zou stoppen zowel Ajax als AZ wel uitkomen, maar dit is volkomen ondergeschikt aan het nuchtere verstand in dit dilemma. Dat de KNVB, nu een scenario aanhangt, dat gewoon onrealistisch is, is gebaseerd op angst. Waarom onrealistisch?

Tot 28 april mogen we helemaal niets. Als er daarna iets mag dan gaat het in heel kleine stapjes. De verwachting is, dat de 1.5 meter maatregel nog tijden lang zal blijven. Vele bedrijven kijken nu al hoe daar mee om te gaan. Restaurants met minder tafels, bioscopen met stoelen verder uit elkaar etc.

Hoe wil je e.e.a. bij het voetbalspel realiseren. Voetbal is een contactsport, hoe wil je daar 1,5 meter bij elkaar weg blijven? Nieuwe spelregels met een 1.5 meter VAR?

Bovengenoemde regel is 15 mei echt niet weg? Hoe wil je dan trainen. Ik denk aan duels, slidings, met zijn allen in het strafschopgebied bij een corner.

In elke situatie kom je te dicht bij elkaar. Iedereen weet dat genoemde maatregel gedurende de zomer nog grotendeels zal tellen. Dus je kunt gewoon niet spelen. Daarnaast, of je het nu leuk vindt of net, bij voetbal worden de meeste lichaamssappen ooit overgedragen. Kijk eens naar die bezwete lichamen en waar wordt meer gefluimd, dan op het voetbalveld.

Al met al een onmogelijke zaak om gewoon te kunnen voetballen, afgezien van het feit, dat je spelers niet fit genoeg zullen zijn. Ook moet je  te snel de nieuwe competitie weer starten, zonder echt rust. Nu ga je blessures maar tellen.

Waarom dan deze hele vertoning. Ik kom niet verder dan geld en machtsvertoon en een laffe, bange KNVB.

Ga in de hoek zitten en schaam je.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.