Zeg me, dat het niet waar is.

Dit liedje van Frank Boeijen, draait sinds afgelopen zaterdag constant door mijn hoofd. Niet voor hetgeen het bedoeld is, maar omdat er zich iets zou hebben  plaats gevonden en waar van ik hoop, dat het niet waar is. Want dan zou ik in een aantal instanties ernstig teleurgesteld zijn.

Laten we bij het begin beginnen. Op elke gemeente en de aansturing kun je wel wat te zeggen hebben, maar tijdens de pandemie, lock downs etc. had ik grote bewondering over hoe er in onze gemeente mee om werd gegaan en het begrip, dat voor vele situaties werd getoond. Een dikke pluim. Het was en is geen gemakkelijke taak, ter meer omdat er heel veel handhaving zaken door de centrale overheid naar de gemeentes was afgeschoven. Voor die handhaving heeft de gemeente alleen maar de politie en een paar BOA’s. In het weekend betekent het, een beetje overdreven, een man en een paardenkop. De politie valt onder de Lekstreek en u wilt niet weten hoeveel patrouillewagens er dan operationeel zijn. Het aantal BOA’s is ook heel beperkt.

Ik had dan ook heel veel begrip voor de wijze van handhaven in de mondkapjes tijd, met een paar man is strenge controle een onbegonnen zaak. En dat werd werd nog moeilijker toe de terrassen weer open mochten. Ik mag graag op het rond op een terrasje zitten en doe dan dat bij het Eet atelier”. Dit is een terras waar tot in de puntjes de regels worden nageleefd. Op de meeste plaatsen in  Houten trouwens. Maar ook zag ik, dat er op een enkele plaats met de pet naar werd gegooid (dat voorkom je nooit). Veel te veel mensen, heel dicht bij elkaar. Als dat wat langer duurt, dan verwacht je toch wel, dat er een BOA langs wordt gestuurd. Maar ik heb nooit 1 gezien. Doch ook toen dacht ik, zie je wel, het is onmogelijk, ze hebben er gewoon geen capaciteit voor. Dus weer alle begrip.

Tot afgelopen weekend iets gebeurde, wat al mijn goede woorden hiervoor te niet doen, als het waar is.

Ook de sportverenigingen mogen weer open. Weet, dat kleedkamers en kantine vaak in 1 gebouw aan een geschakeld zitten. Zelf komend uit de sportwereld weet ik, dat , als er ergens een goede wil is, dat bij de verenigingen is. Zij hebben de horeca inkomsten heel hard nodig. Er is dus heel wat vergaderd, extra mensen bijeen gezocht, looplijntjes gemaakt om het volgens de regels alles uit te voeren. Maar het blijft een amateur organisatie, vaak ook met jonge mensen. Het zal dan ook wel eens wat fout gaan, maar dan is het overmacht.

Mijn broek zakte dan ook af, toen ik hoorde, dat de heel schaarse handhavingscapaciteit werd ingezet om juist daar te gaan controleren.

Vandaar mijn start….. Zeg me dat het niet waar is. En als het wel zo is, vraag ik me af wie hiertoe de opdracht heeft gegeven, want de Boa’s hebben toch echt wel wat beters te doen. Je verliest zo in 1 weekend alle opgebouwde credits, want reken maar, dat het verhaal heel snel de ronde doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.