Afgelopen zaterdag was het weer zover, voor de zesde maal was het “Mantelzorg waardering dag”. Sinds 2015 is dat middels de aangepaste wet WMO een taak voor de gemeentes. Zij mogen dit naar eigen dunken invullen. Gezien de financiële toestand van veel gemeentes doet lang niet iedereen mee. Houten doet dit wel, al vanaf het begin. Zelf ben ik indertijd betrokken geweest bij de invulling van deze dag en het leidde tot:

  • Een waardering ter waarde van 60 euro per mantelzorger
  • Een markt met allerlei hulp instanties
  • Een markt om tegen gereduceerd tarief lekkere spullen aan te schaffen.
  • Optredens en de koffiefiets

Het bedrag is alle jaren gelijk gebleven. Maar door Corona is de uitvoering wel , noodgedwongen gewijzigd en kun je nu je waarderingsgeschenk ophalen. Nog steeds hetzelfde bedrag wordt hiervoor uitgetrokken. Echter, van de markt kwam men met allerlei levensmiddelen thuis, omdat de winkeliers er nog aanbiedingen van maakten. Zo kon je voor een paar euro een heel grote zak fruit krijgen. Dit is echter vervangen door een aantal bonnen. Als je dan in de doos kijkt, lijkt het optisch veel minder.

Natuurlijk zit er een voordeel voor de leveranciers en gemeente  bij de bonnen.

Stel, er zit een vis-bon van 5 euro bij van de Vershof. Lang niet iedereen komt bij de Vershof en wat kun je onder de 5 euro krijgen.

Meestal is het wat meer, daar heeft de leverancier baat bij en de bonnen, die niet worden ingeleverd, wie heeft daar baat bij.

Enfin, dan het Siebedoosje. Er  is een persfoto gemaakt met een uitgepakte geschenkdoos. Waarschijnlijk heeft ook iemand anders dat een wat karig gezicht gevonden en er een doosje van Siebel bij gezet. Siebel is een juwelenmerk, dus dan denk je, daar is goed uitgepakt?

Hoe dom, want iedereen ziet de foto en heeft geen Siebel in zijn pakket zitten.

Een rel is geboren, dus niet erg slim. Bovendien is het niet nodig, want men krijgt echt hetzelfde als andere jaren. En nu ga ik gauw kijken, wat er in dat doosje zit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.